Bu Blogda Ara

22 Eylül 2024

Marmaray'daki Grafiticiler Kendilerini Aşmışlar

Grafiti belki bazı gelişmiş (!) memleketlerde bir sanet olabilir ama Türkiye Cümhûriyetinde değil.
Biraz önce her tarafı cezaevi taşıtı gibi pencerelerine kadar boyanmış bir Marmaray Treni geldi Feneryolu istasyonuna.
Bizler de bu derece olanını gördükten sonra bu trenleri boyayan babalarının bir anlık zevk uğruna anneleriyle yaşadıkları münâsebet sonucu doğurtulmuş veletlerin artıkım sanetlerini ziyadesiyle zirveye çıkardıklarına kanaat getirdik.
Daha önceleri de Grafitili Marmaray gördük ama bu kadar değildi, onlar bunun yanında çok daha masum kalırlardı.
Bu arada üzerine grafiti çizilen bir tek bu tren değil, temiz katar hiç kalmadı


İşbu manzara-i rezilliyeyi temaşa eyledikçe ve bir tek İstanbul Elektrik Tünel Tramvay Otobüsü bir tek Metro bir tek Çağdaş Tramvay bir tek Özel Hâlk Otobüsü bir tek Şehir Hatları Vaporu bir tek Mavi Marmara Mopuru bir tek Dentur Avrasya Mopuru bir tek Turyol Mopuru bir tek Minibüs bir tek Dolmuş ve bir tek Takside görmeyince hepimizin aklına hırsızın zaten Türkiye Cümhûriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi'nin içinde bulunduğuna dair şüpheler doğuyor ve işbu mevzuat-ı umumiye dâhilinde en ufak bir yalanlama bile gelmedi günümüze kadar.
Bu gördüğünüz trenler Türkiye Cümhûriyeti Vatandaşlarının ödediği her kuruş verginin zamanı geldiğinde yol su elektriğe dönüşeceği gerçekleriyle alındı.
Hepimizin doğrudan veya dolaylı olarak ödediğimiz vergileriyle alınan işbu taşıtların bilinçli veya bilinçsiz şekilde doğurtulmuş ve yetiştirilmeyerek sokağa salınmış veletlerimizce mahvedilmesi ne kadar kabûl edilebilir?
Biz zamanında yeni neslin EMBESİL olduğunu yalan yere söylemedik.