Bu Blogda Ara

Sayfalar

27 Eylül 2018

Yüzdörtmilyon Türk Lirasılık Yürüyen Mücevher

Eskilerde bir tiyatro kasedi vardı, o kasedin bir yerinde "Şimdiki kaçakçılar jön gibi jön, seninkiler ise biraz bön. Biri yürüyen koltuk biri yürüyen perde, hani püskülleriniz nerede?" replikleri vardı.
Şimdiki gençlik bunu hatırlamazlar, ne de olsa adları üstünde genç, adları altlarında olup da yaşlı olacak değillerdi ya?
Yaşlılık şimdilik şöyle dursun çünkü zamanı gelince ve Gök Tanrı Tengri bizlere ömür verirse yaşlanacağımız muhakkak, ancak günümüzde genç Üçhârfliler genelde kendilerini böyle yüksek topuklu ayakkaplarının içlerinde yolda paytak paytak yürümeleriyle meşhurdurlar.
Ancak işbu yazıda sizlere tanıtacağım bu yüksek topuklu ve giyildiğinde yeni doğmuş zürafa yavruları gibi yollarda paytak paytak yürütmeye yarayan ayakkabıya sıkı durun tam Onyedimilyon Emmarigan Doları fiyat biçilmiş.

Bunun mâliyetinin nedeni olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Dubai merkezli Jada Dubai adlı bir ayakkabı firması adını açıklatmayı bir türlü başaramadığımız başka bir mücevher firmasıyla yaptığı işbirliği sonrasında her bir tekinde onbeş kırat toplamında otuz kırat ağırlığındaki elmasların mıhlanması sayesinde dünyanın en pahlı ayakkabısı oluverdi.
Hemen sevinmeyin sefkilı Üçhârfliler, çünkü bu ayakkabı dünya üzerinde sadece bir çift üretildiği ve devamı getrilmeyeceği için sadece bir kişiye nâsip olacak.
Belki bu ayakkabı bu kadar çok tâlipliyi bir arada görünce açık arttırmaya bile çıkartılabilir, sıpansırlarınıza söyleyin paraları hazırlasınlar ki sizlerden biriniz bunları giyip görgüsüz bir şekilde Cadde-i Bağdad'da yeni doğmuş zürafa yavruları gibi paytak paytak yürüyebilin diye.