Bu Blogda Ara

Sayfalar

27 Eylül 2018

Yataktaki Telefon Antidepresanın Etkisini Azaltıyor

Eskiden büyükler yatağa telefon sokulmaması gerektiğinden bahsederlerdi.
Yeryüzünde hepimizin mâlumu bir sürü araştırmacı var, bunlardan bazıları tembel ama çoğunluğu çalışkan sıfatına sâhipler.
İşte bu çalışkan sıfatına sahip olan Avustralyalı bazı bilim adamları Monaş Ünüversütesü'nde görevli olan öğretmenlerle birlikte bir araştırmaya katılıvermişler.
Yaptıkları araştırmada telefonla birlikte uyumanın antidepresan adı verilen ilâçların vücût üzerindeki etkisini azalttığını keşfetmişler.


Ancak araştırmanın henüz sonucunun gelmediğini ve çalışkan Avustralyalıların harıl harıl gecelerini gündüzlerine katarak tam gaz devam ettiklerini de eklemem gerekiyor ahanda burada.
Yapmakta oldukları araştırmadan gelen ilk haberlerine göre geceleri telefonların ekranlarından gelen yapay mavi renkli ışık gibi veya telefonun köşelerinden çıkan sinyâl ışıklarının vücûdun içinde eritilmekte olan ilâçların görevlerini yapamamasına neden olduğunu keşfetmişler.
Bütün bunlara neden olarak da aslında uyuyor olsaymışız bile ışık olduğu sürece beynin hâlâ kendisini gündüz vaktinde olduğunu sanması.