Bu Blogda Ara

Sayfalar

26 Eylül 2018

Sen Evde Robotun İşte

Biraz önce bugün iki mekân tanıtacağımdan bahsetmişti ben. İşte ikincisi de yine Uzakdoğu'nun başkaca güzel bir yeri olan Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunmakta.
Ancak bunun güzel bir işlevi olacağından bahsediyor gazete.
Her ne kadar geçmiş yazılarımda bahsettiğim robotların önlenemeyen yükselişine belki de olumlu bir katkıda bulunacak olan bu restoranda çalışacak robotları çevremizde bulunan fiziksel engelli Japon vatandaşlar bilgisayardan idare edecekler.
Şimdilerde robotların test aşamasında olduklarını ve restorantın 26 Kasım 2018 günü ilk müşterilerini kabûl edeceklerini de haberimizde kıraat eyleyebilirsiniz.
Eğer bu düşünce olumlu olarak hayata geçerse, yani işletmede bir sıkıntı çıkmazsa sayısının arttırılacağından da bahsediyor.


 Daha önceki yazılarımdan birinde insanlığın robotlara hazır olduğundan sanırım bahsetmişti ben, ahanda işbu yazıyı buraya ekleyeyim, tıklayın okuyun karşılaştırın:
https://haykosazan.blogspot.com/2018/05/insanlk-robotlara-hazr.html

Sırada Hangi Meslek Var

O günden bugüne dek Çalışkan Amerikalılar yine hiç durmadan dinlenmeden bir araştırma daha yapmışlar, bu sefer de yakın gelecekte mesleklerini robotlara kaptıracak olan çalışanların hangileri olduklarını ortaya çıkartmışlar. Ben de gazete de bu konuyu burada masaya yatırmak ve paylaşmak niyetindeyiz.


Listenin ilk sırasında fabrika işçileri var. Yani ileride açılacak olan fabrikalara işçi olarak yazılmak bir hayal olacak.
Ondan sonra genellikle öğrencilerin yarı zamanlı olarak çalıştıkları hızlı yemek restorantlarında robotlar kullanılmaya başlanacak.
Kısa vadede buralarda çalışanlar işlerini kaybetme riski altında, çünkü araştırmaya göre robotlar şimdilik buralarda insanlardan daha iyi çalışıyorlarmış.
İleride de robotlar muhasebecilik danışmanlık sekreterlik gibi işleri de yapabilecekleri için buralarda çalışanlar da işsizlik tehdidi altında bulunmakta.
Ancak her şeye rağmen bazı işler için robotlara kısa vadede şans verilmiyor, bunlar da tamircilik bebek bakıcılığı ve bahçevanlık olacağı söyleniyor.

Yine de her şeyi Gök Tanrı Tengri bize ömür verdikçe göreceğiz.