Bu Blogda Ara

Sayfalar

05 Ocak 2015

Adapazar Trenleri Geri Geldiler

Kaç zamandır sürekli tartışılmakta olan ve içinde benim bizzat şahit olduğum meşhur "Devletin Trenlerinin Tekerlekleri Bedava Dönmüyor" tekerlemesinin geçtiği Adapazar Ekıspıresleri üç yıllık bir aradan sonra biraz eksiklerine rağmen raylara döndüler.


Öncelikli eksiklikleri sefer sayılarında, çünkü bu aşamada sadece dört gidiş ve dört geliş seferi var. İleride arttırılmasını bekliyoruz.


İkinci eksikleri kalkış ve varış istasyonları, çünkü Pendik'ten Haydarpaşa istikâmetine tren yolu olmadığından Kartal, Maltepe, Bostancı, Erenköy, Söğütlüçeşme ve Haydarpaşa istasyonlarına gelemeyecekler.
Aynı şekilde Adapazar Büyükşehir Belediyesi mevcut tren yolunun çevresini adam gibi düzenleyemediği için trenler Arifiye'ye kadar işleyip ondan sonrasına ise Adaray Banliyösüyle ulaşılabilecek.


Üçüncü eksikleri ise aradaki Diliskelesi, Tavşancıl, Hereke, Yarımca, Derince, Köseköy, Büyükderbent istasyonlarının bitirilememiş olması, bu eksiklik ise bu yıl içinde bitirileceği söylenmekte.

Dördüncü eksikliği ise kendi yolunun olmaması, nasıl hızlı tren bazı yerlerde eski yolu kullanmaktaysa Ada Trenleri de bazı yerlerde hızlı trenin yolunu kullanacak.


Bu yeni model Ada Trenlerinin Pendik'teki hareket saatları ise şöyle:
8:05, 9:00, 17:20, 20:30.
Arifiye dönüş saatları ise şöyle:
6:30, 7:25, 15:10, 19:00.
Duruşlar: Gebze, İzmit, Sapanca

Sadece üç defa dur-kalk yapacağı için yol yaklaşık yetmişbeş dakika sürüyor.
Ayrıntılı malûmatfuruş için Tcdd'ye müracat edilmesi.