Bu Blogda Ara

Sayfalar

06 Kasım 2012

Mektup

Günümüzde bilgisayar çıktı çıkalı, daha doğrusu evlerimize girdi gireli mektup yazma alışkanlığımız da sona erdi ... Artık Postacılar sadece fatura veya tebligat taşır oldular, ve eminim ki de hiç birisi bu vaziyet-i kolaylıktan pek hoşnut değiller.


Oysa bir zamanlar eskilerde birbirimizle haberleşmek için mektup kullanırdık, hani elimize aldığımız kağıda çoğunlukla el yazısıyla yazdığımız, zarfa koyup postahaneye gönderilmesi için verdiğimiz, ama PTT'nin mektupları kaplumbağa ile yolladığından olacak uzun bir müddet yerine ulaşması için beklediğimiz, içeriğinde mektubu yazdığımız andaki halet-i ruhiyemizi anlatan o efsanevi kağıtlardan bahsediyorum.


Günümüzde artıkım bilgisayardan atılan sabit puntolu elektronik mektuplardan değil.
Kaldı ki artık Msn Messenger olsun, Facebok olsun, anlık konuşma programları sayesinde E-Mail atma alışkanlıkları da sona erdi ya, bu konuyu başka bir gün deşeriz.
Hâlâ E-Mail yazmasını bilmeyen herhangi biri varsa okuyucularımın arasında, lütfen yukarıdaki bağlantıya tıklasın, orada gerekli malumatfuruş mevcud.
Tabi Cep Telefonları da cabası, bilgisayarlar telefonlara kadar girdiler.
 

Gelgelelim bu aralar Facebok biraz sapıttı gibi, attığımız mektuplar sahiplerine biraz geç ulaşmaya başlayınca herkes alıcıların İnternet'te çevrimiçi olmamakla suçluyor ama bilinmeyen bir gerçek de var ki bu da onbeş yıl önce böyle bir kolaylığın olmadığıydı.
Cep telefonlarımız belki yeni çıkmıştı ama o telefonlar mesaj bile atamazdı ... Hatta bırakın mesajı, çok yerlerden telefonla konuşamazdınız bile, belki de şimdi bile aynısıdır.


E, nereden nerelere?
Eskiden millet okuma yazma bilmediği için dertlerini Mendillerle anlatırdı, sonra okullar anlaşılır olunca mektuba geçtiler, şimdi ise postahanelerde mektup bulmak bile imkânsız oldu resmen =(((


Hatta şimdi bir de "Casus Program"lar türedi, bunu yazan bazı kişiler başkalarına gitmekte olan Elektronik Mektupları ellerine geçirmenin derdinde ... Oysa eskiden ne güzel, bu sıkıntılara postacılar muhatap olurlar, her türlü tedbirleri de hem postacılar hem de mektupları alıcılar taraflarından sağlanırdı.


E, ne yapalım, devir değişti, şimdi ben bu yazıyı bile Starbaks'ta el yazısıyla hazırlıyorken milletin benle dalga geçtiğini sanki bilmiyorum =)))
Olsun ama, yine de bu şekil çok ama çok daha iyi.
Herkes bilgisayardan istediği gibi yazabilir, ben bu yöntemimi çok beğeniyorum.