Bu Blogda Ara

Sayfalar

09 Kasım 2012

Koku

Bugün her tarafımı Hazelnut Kokusu sardı, yanında da Toffee Nut da cabası.
Bir yandan size Blog'umu hazırlarken Starbaks'ın yeni lezzetlerini keşfetmeye çalışıyorum. Ya var ya, ben bu Starbaks Firması'nı sevmeye başladım, özellikle de son zamanlarda.


Koku demişken bu sefer sizinle Hollandalı bilim adamlarının zaten bilinen bir araştırmasını paylaşacağım. Belki bir kokarca veya Pepe Le Pew değiliz ama halet-i ruhiyelerimize bağlı olarak etrafa farklı farklı kokular yayıyormuşuz. Bu tuhaf araştırmada vazifelerini ifa eden görevliler insanların çevrelerinde bulunan diğer kokulardan etkilendiği sayesinde bir anda binlerce insanı kendileriyle aynı halet-i ruhiyeye soktuklarını söylüyorlar.

Hangi kokunun insanı ne gibi bir ruh hâline soktuğunu belki yazamıyorum, kaynak yok. Ama bok kokusunun insana iyi geldiğini hiç kimse iddia edemez herhalde galiba sanırsam. Ya da güzel çiçeklerin kokusunun da kötü hâldekilerinkini düzeltemeyeceğini söyleyemezsiniz.


Hangimiz mis gibi toprak kokusunu ortaya çıkartan şırıl şırıl bir sağanak yağmur sonrası çıkan gökkuşağının verdiği huzuru büyük şehirlerdeki araçların çıkardığı egzos, duman ve benzin kokusu için feda edebiliriz ki?