Bu Blogda Ara

25 Haziran 2024

Moda İskelesinde Deniz Taşıtı Volüm İki

Hayatta her zaman bağzı şeyhlerin var olması için bağzı başka şeylerin muhakkak sur'etle mevcut olması gereklidir.
Bunlara en önemli örnek olarak içlerinde veya muhteviyatında para olmayan banka, et olmayan sucuk, öğretmen olmayan okul, uçak olmayan havalimanı, hasta olmayan hastahane, ilâç olmayan eczahane, peçete olmayan çay bahçesi, tren olmayan istasyon ve vapor olmayan iskele örnek olarak gösterilebilinir.
Bunların tamamı ve ilâve olarak imdı akıllarımıza gelmeyen başka çeşitleri güzel memleketimizde bolcanam mevcuttur ki Biz Üç Muz sıfatımızla hemencecik dokuz adet saydık.


İmdı avdet eyleyelim ve mevzuat-ı umumiyemizin icine duhûl eyleyelim.
Şurada yakın sayılabilecek zamanlarda İstanbul Belediyesi tarafından yeniden onarılarak ihya edilen Tarihi Moda İskelesi'ne Şehir Hatları işletmesi elinde adam gibi vapor kalmadığı cihetle Mavi Marmara'dan kiraladığı mopurları kullanarak sefer kodu.
Yakın zaman zarfında İnstegram'da olsun Facebok'ta olsun birçok şahıs Moda İskelesinin resm-i şerifini çekip paylaştı, ama o paylaşılan resimlerin tamamında çok önemli bir ayrıntı eksikti.
Moda iskelesine yanaşmış bir deniz taşıtı tabi ki.


Yeni nesil Moda iskelesine vapor uğradığı dönemleri helbette bilmez, çünkü çok uzun yıllar boyunca o zamanlar Türkiye Denizcilik İşletmeleri bünyesinde olan Şehir Hatları İşletmesi buraya son seferini Bindokuzyüzseksenli yılların sonlarında yapmıştı.
Aradan geçen zaman zarfında her ne kadar birkaç defa Moda iskelesine sefer koyup canlandırılmağa çalışılsa dâhi işbu teşebbüslerin tamamı sonuçsuz kalmıştı.
Ta ki birkaç ay öncesinde Moda iskelesi yeniden düzenlenerek ve ihya edilerek Vapur Cafe olarak hizmete girinceye kadar.
Bizler de madem Moda iskelesi Vapur Cafe olduğundan ulaşımı iyice kolaylaşması için Bostancı'dan Kabataş'a işlettiği mopur seferlerinin Moda'ya da uğramasını İstanbul Belediyesinden tâlep ettik, kendileri Biz Üç Muz'u kırmadılar.


Son olarak siz sevgili okuyucularımıza Moda iskelesinin gerçek anlamda vaporlu günlerinden kalan bir resmiyle eda ederek işbu yazımızı bitirelim.
Moda iskelesinin deniz taşıtlı resm-i şerifleri ilerleyen zamanlarda devam edecek.