Bu Blogda Ara

Sayfalar

26 Mart 2019

Bilgisayara Video İndirmek

Youtube biliyorsunuz telif haklarına son derece saygılı, tabi bu arada diğer video siteleri de keza aynı şartlara sahipler.
Ancak bazen her yerde internet bulunamadığı için videoları bilgisayara kaydederek sonradan çevrimdışı ortamda izlemek isteyen sayın okuyucularım için bir yöntemden bahsedeceğim bugün sizlere.
Başlamadan önce hatırlatmam gereken önemli bir konu varsa o da 5846 sayılı "Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu"nun varlığıdır. Yani internette paylaşılmış bir müzik klibini veya filmi ya da özel videoları Youtube'de sizinmiş gibi paylaşmak yasaya aykırıdır.
Ancak kendinizin çektiği videoları istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz, bunların telif hakları sizdedir. Unutmamanız gereken konu ise her ne kadar özgürlük varsa da sizlerin özgürlükleri bir başkasının özgürlüğünü ihlâl ettiği yere kadardır, başka bir deyişle sizin özgürlüğünüz başka birinin özgürlüğüyle çatıştığı yerde biter.
Bu yazıda anlatacağım yöntemler sadece ve sadece şahsi kullanımlar içindir.
Bunu baştan söyleyeyim ki sonradan Youtube Dailymotion Vimeo Facebok gibi kanallarda başınız hukuksal konularda derde girmesin.
Bütün bu şartları kabûl ediyorsanız imdı yazımın devamını okuyabilirsiniz, hazırsanız başlayalım.



Youtube Dailymotion Vimeo Facebok gibi kanallarda bir video gördünüz, bunu indirmek ve arşivinizde saklamak istiyorsunuz.
Bu durumda yapmanız gereken şey yukarıda adı yazılı Web-Site'yi açıp soldaki bağlantıya tıklamadıktan sonra videonun bağlantısını oranın adres çubuğuna yazmaktır.


Başka kestirme bir yol olarak bu sayfaya doğrudan erişmek için önce tarayıcınızın adres çubuğuna https://www.onlinevideoconverter.com/youtube-converter diye yazabilirsiniz.
Bu sayfada iki adet boş satır çıkacak, üsttekine indirmek istediğiniz videonun bağlantısını videoyu izlediğiniz sayfanın adres çubuğundan kopyalayıp yapıştırmanız gerekir.
Alttaki satır ise videonun hangi biçimle bilgisayarınıza kaydedileceğini sorar.


Biz video olsun diyerek MP4'ü seçiyoruz. Zira Windows Media Player genelde MP4 biçimli dosyalarla uyumlu çalışır.
Müzik klibini sadece ses olarak isterseniz MP3'ü seçebilirsiniz.


Daha ayrıntılar için başka ayarlar da mevcut, örnek olarak videonun kâlitesi gibi.


Ya da videonun ne kadarı gibi. Bu görselde tamamı seçili, ancak istediğiniz dakikaları siz de seçebilir ve sadece o kısmını kaydedebilirsiniz.


Baş ve sondaki işaretleri kaldırıp süresini yazabilirsiniz.
Bunda sonra alttaki turuncu düğmeyi tıklayarak programı çalıştırıyoruz.


Burada videoyu bizim için hazırlıyor. Bu süre internetin bağlantı hızıyla alakalıdır, genelde birkaç saniye sonra yüzde yüz olur ve videomuz indirmeye hazır hâle gelir.


Hazır olunca bu sayfa çıkar, biz de soldaki mavi düğmeyi tıklayarak bilgisayarımıza kaydedeceğimiz klâsörü seçerek kaydetmeye başlarız.
Buradan sonra dikkât etmemiz gereken en önemli konu internet bağlantımızın kopmaması veya başka bir şekilde indirmenin kesilmemesi gerektiğidir.


Google Chrome indirme biçimidir bu resim, dosyanın inme süresi internetin bağlantı hızına ve dosyanın büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir.


Eğer bağlantıda bir hata olursa bazen indirme işlemi yarıda kalabilir, bu durumda kaydetmiş gibi görünür ama eksik kaydettiği için Windows Media Player'de videomuzu izlerken bir noktadan sonra hata verebilir. Bu durumda buraya kadarki işlemleri yeni baştan yapmak gerekir.


Burada en önemli konu indirdikten sonra sağ tıklayarak Klâsörde Göster seçeneğini seçerek megabaytları kontrol etmek gerekir.


İndirme durumuna göre Google Chrome çubuğunun yeşilliği ve mavi dairenin oluşum şekli önemlidir. Mavi daire tamamen kapanmadan ve Google Chrome düğmesinin yeşilliği gitmeden tamamen indirilmiş sayılmaz.


Bu görselde de Web-Site'nin desteklediği ortamların bir listesi, bütün Web-Sitelerde bu programlar dediğim şekilde çalışır.
Eğer indirdiğiniz videonun Web-Site'de yazılı megabaytı ile bilgisayarınızdaki megabaytı eşitse izlemeye hazırsınızdır.
Herkese şimdiden iyi seyirler diler ben.