Bu Blogda Ara

Sayfalar

05 Aralık 2017

Hızlı Yemek Şişmanlatır

Bazı insanlar vardır etraflarınızda, özellikle yemeklerini sanki önlerinden kaçıracaklarmış gibi acele acele midelerine indiren. Bunların birçoğu da Kapalıçarşı'da çalışır ve ustalarına birer dolar daha kazandırmanın peşindelerdir.
Bu güruha ustalar da dâhildir, hani derler ya "On dakikada yemeğini ye gel".
Zaten o mıntıkada çalışma şartları çok ama çok kötü, bir de yemek aralarının bu kadar kısa tutulmasına ben orada olduğum dönemde isyan ederdim, şimdi bu haberi okuyunca isyanlarımda ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı.


Efenim bu çalışkan Amerikalılar yine her zamanki gibi konuyu biz Türklere bırakmadan gece gündüz çalışarak araştırmışlar ve yemekleri hızlıca mideye indirenlerin yedikleri tür ne olursa olsun çok zor zayıfladıklarını ortaya çıkartmışlar. Üstelik hızlı yemek yiyenler yavaş yiyenlerden beş kat daha fazla hasta olma riskini de bulmuşlar.
Bu veriler ışığının gölgesi altında siz sayın okuyucularımdan bir istirhâmım olacak:
Siz de çarşılılar gibi homuni gırtlak yemeyin, sonra sağlıklarınızdan olursunuz. Sağlıklı yaşamak istiyorsanız yemeklerinizi en az otuz dakikada mideye indirin. Yani çatalı veya kaşığı yemeğe ilk daldırdığınız zamandan itibaren tabağınızın bitmesi otuz dakikayı bulsun.
Tanrımıza hamd olsun, milletimiz var olsun, afiyet olsun!