Bu Blogda Ara

Sayfalar

05 Kasım 2017

Atatürk Havalimanı Uçak Günlüğü - 5 Kasım 2017

Yeniden uçak avlama resimlerimle karşınızda ben. Kahvem bugün de geldi. Keşke yeniden uçağım gelse, şöyle bir uçağa binip kafamın estiği bir yere yeniden gidebilsem çok güzel olacak sanırım.


Yine Kırmızı Kuyruk'la başlıyoruz, tekerlekler açılmış, sanki avını parçalamaya hazırlanan bir kartal gibi piste kondurmak üzere ışıklarını saçarken.


İşte kuyruk tescilini okumakta çok zorlandığım Kırmızı Kuyruklum havalanmak için komut bekleyen diğer Kırmızı Kuyrukluların arasında yere konmak üzereyken.


Bu da Atatürk Havalimanına gelen sanırım özel bir uçak olmalı, hem tipi hem de görünümü bildiğimiz uçaklara pek benzemiyor.


Bu Kırmızı Kuyruklumuz ise sanki daha bir kartala benziyor, ön taraf biraz şahlanmış ama esasında doğru iniş bu şekilde olur diye biliyor ben.


Ve işte yere kondu. Çünkü uçakların ağırlık merkezleri arka tekerleklerin olduğu yerdedir.


Bu da buradan bilinmeyen bir yere gitmek üzere havalanırken. Tabi ki bugünkü resimlerde inenlerden biri değil, çünkü bir uçak bir havalimanında en az bir saate yakın zaman zarfında bir sonraki uçuş için hazırlık yapılır. Buna yolcuların inip binmesi ve de yakıtının kontrol edilmesi dâhildir.


Bu da Onur Havayollarının uçağı, biraz silik ve biraz da yansımalı.


Ve Onur da yere kondu.


Bu da bizim olmazsa olmazımız olan Emirates Aygır'ı. Yine bugün tam zamanında (18:05) geldi. Ancak bu sefer güzel yakalayamadı ben.


Aslına bakarsanız Aygır'ın bu son resmini paylaşmaya değer görmezdim ama bu bulanıklığı da her zaman bulamazdım açıkçası. Zaten yakında üçüncü havalimanımız açılınca bu resim de bir anı olarak kalacak.