Bu Blogda Ara

Sayfalar

30 Ekim 2013

Marmaray - Mosmoray

Saatler geçiyor, Çakmaray'la alakalı tenkitler bitmiyor.
Marmaray'da arıza çıktıktan sonra İngiltere ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki bağlantı koptuğu ve birbirlerinden herhangi birer haber alamadıkları için iki taraf da tedirgin olmuşlar =)))
Tamir için hem İngiliz, hem Çinli, hem de Gana'lı başbakanlar Türkiye'ye geleceklermiş =)))


Şimdi şöyle bir vaziyet-i rezilliye çıktı ortaya:
Garanti süresinden önce arızalandığı ve henüz taksitleri bile bitmediği için acaba tamir etmeye para lâzım olacak mı?
Malum, işbu proceye tam Beş Milyar Amerika Birleşik Devletleri Doları para harcandı. Eğer tamir için para isterlerse bizden, yazık günâh yahnie =)))

Tabi trenin tünelde arızalanması riskine karşı işletmeci yolculara bedavadan Yasin-i Şerif Sur'esini dağıtacakmış.
Bence mayo ve şnorkel de dağıtsın, malum ki tünel deniz altında. Her an her şey olabilir. Ayrıca Boğaziçi alır götürür adamı, benden duymayın ...


İşte Fatih Sultan Mehmed'in beşyüzaltmış yıllık hayali, İstanbul Boğazı'nın altından da olsa yürüyerek karşıya geçildi ... Az şey değil, çünkü "Üzerine asla bina te'sis olunmaya" dediği mıntıkayı gecekondularla doldurup adamı mezarında rahatsız ettik yeteri kadar, bari rüyasını gerçekleştirelim en azından.


E az şey değil, denizin altında bir trenimiz var şimdi =))) Tabi bozulup bizi yolda bırakmazsa elbette.


İstanbul'da sık sık elektrik kesintileri olacağına göre bence hem Ayrılıkçeşmesi'nde, hem de Kazlıçeşme'de birer deve timi kurulsa hiç de fena olmazdı hani.

Şakası bir yana, inşallah Marmaray'ımız düzeltilir ve adam gibi işletilmeye başlanır, çünkü bir kaç zaman sonra Vapor seferleri yeni baştan düzenlenecek, belki de kaldırılacak.
Tren işlemezse ne yaparız?