Bu Blogda Ara

Sayfalar

17 Eylül 2011

E 14

Hafta içleri pek değil ama Cumartesi Sabahları işe Devletimin Treniyle giderim ...
Her ne kadar sefer adetleri azaltılmış veya yollarda gerekli gereksiz bekliyor da olsa bendeniz gözlerimi Trende açmış olduğum cihetle Trenlerden vaz geçemiyorum ...
İster Anahat olsun, ister Hızlı olsun, isterse de Banliyo olsun, isterse de Ekspres, Tren bir yaşam biçimidir.
Zaten bir gün Trenler hakkında bir Web-Site yapıcam, hedefimde bu da var, alt yapısı hazır aslinda :-))

Gündemi takip edenler bilirler, Ankara Banliyosunda trem çalışmıyor bir süredir :-(( Ankara'lılar perişandırlar şimdik, ama yol yapılıyor ... Malum-u aliniz ki Tren de yolsuz bir yere gidemez.

Bugün bizim istasyona Ankara Modeli E 14047 Sefer sayılı Tren Dö Banli geldi ... Kapı sistemi bize göre biraz değişik ... Malum ki biz E 8 Serisiyle büyüdük ... Pencere ve kapıları kapatmaya çalıştığımızda kapanmayan, kapalı olanları da açılmak bilmeyen ... Yazın sıcakta kalorifer yakıp kışın karda kıyamette de camı kapısı açık buz gibi gidip geldiğimiz çoktur ...
Ama E 8 Serisinin Tren Dö Banlilerine çok iyi bakmışlar, kolay değil ellibeş yıl çalıştılar, bir çokları hurdaya çıkmalarına rağmen ... Yine de iyi dayandılar :-))

Aslinda bugünkü Tren Dö Banlinin kapı sistemi normalde ilk başta yapılması gereken sistem, kapı kapanmadı mı trenin tekerlekleri dönmüyor, dönmeyince de yürümüyor ... Zavallı TCDD'nin bu konuda aklı başına çok geç geldi, bunca sakatlık ve rahmetliklerden sonra :-(( Şu kapı sistemini ilk baştan böyle yapsaydınız da bunca insan mağdur olmasaydı olmaz mıydı?

Tabi tren eski model ya, kapı açık gidebilir hesabı, kapı arasına giren üç adet aklı başında görünümlü insan vardı ... Sırf bu yüzden Tren Dö Banlinin hareket etmesini gereksiz yere bekledik :-(( Çünkü kapılar kapan(a)mayınca ötüyor :-)) Ötünce de Devletimin Ankara Modeli Tren Dö Banlisinin Tekerlekleri Bedavaya Dönmüyor.