Bu Blogda Ara

Sayfalar

15 Aralık 2017

Mega Procenin Modeli Değişti

İki yıl kadar olmakta sanırım, ben yazmamıştım ama İstanbul Boğazının altına yapılacağı açıklanan dördüncü bir tüp geçitten bahsedilmişti o günü.
Üç kattan oluşacak olan bu geçitte alt ve üst kattan otomobiller orta kattan da metro geçeceğini zamanın başbakanı Ahmet Davutoğlu söylemişti.
Ancak geçen zaman zarfında şimdiki Ulaştırma Bakanımız olan Ahmet Arslan işbu tüp geçit procesinde orta katta olan metro hattının trenlerin ağırlığı nedeniyle alt kata aktarıldığını söyledi.


Yeni düzenlemeye göre üst ve orta katlar otomobillerin gidip gelmesi için alt kat ise metronun işlemesi için kullanılacak.
Büyük İstanbul Tünelinde şimdi mevcut olan İncirli istasyonundan başlayan ve önce ilk kısım olarak Mecidiyeköy'e kadar gitmesi düşünülen yeni metronun tüp geçitten karşıya geçip Söğütlüçeşme'ye eriştiğinde hem Marmaray hem de Kadıköy ve hâttâ Üsküdar metrolarıyla bağlantılı olacak.
Keşke tez zamanda işbu hat yapılsa da Metrobüse ciddi anlamda bir ortak olsa. Çünkü bu metro Metrobüse paralel bir güzergâhtan gidecek.