Bu Blogda Ara

Sayfalar

25 Temmuz 2018

Milenyum Şelâlesi

Milenyum kelime-i şerifinin hayatlarımıza bundan ondokuz yıl önce İkibin Yılı'nı simgelemek için girdiğini sanırım o günleri yaşayanlar bilirler.
Milenyum geldi geleli dünyanın her tarafında gökdelenler doluşmaya başladı, eskiden sadece Amerika'da olan gökdelenlerden günümüzde İstanbul'da da ziyadesiyle mevcut.
Bu gökdelenlerden biri de Çin Hâlk Cümhûriyeti'nde bulunan Guiyang Büyükşehir Belediyesi hudutları içerisinde, ancak bunun diğerlerinden bir farkı var.
Mâlum-u âliniz gökdelenlerin olduğu vilâyetlerde yeşil alan park bahçe gibi nesne-i şerifler pek bulunmazlar. Bulunsalar dâhi zor fark edilirler.


 İşbu temaşa eylediğimiz yüzyirmibir metre yüksekliğindeki gökdelenin cephelerinin birinde saatte beşyüzotuz lira elektrik yakan dört ayrı tanktan pompalanan suyun yanından aktığı yüzyedi metrelik bir şelâlé yapılmış.
İstihbarattan aldığımız mâlumatfuruşa göre sâkin havalarda sorun değil ama rüzgâr estiği zaman zarfında yapay şelâleden akan sular oldukça geniş bir alanda yağmur yağmış gibi bir manzara-i nefâsete sebep olmaktaymış.
Üstelik aynı istihbarata göre şimdiden işbu gökdelen Guiyang'da turistik bir cazibe merkezi oluvermiş.
Kısaca elin Çinlisi yapıyor kardeşim, biz buradan ne dersek boş. Darısı bizimkilerin de başlarına.