Hepimiz çay kahve gibi içecekleri tüketmeyi çok severiz. Özellikle de işyerlerimizde, sabahları hafif bir kaçamak kahvaltı yaparken içtiğimiz çayın lezzeti eğer çaycımız güzel çay yapıyorsa çok güzeldir.
Lâkin her şey güllük gülistanlık değilmiş işte.
Nasıl yemeklerimizi sofrada fazla bekletmememiz gerektiği gibi içeceklerimizi de fazlama bekletmememiz gerekirmiş.
Çünkü birileri yine durmamış araştırmış, işyerlerinde masada uzun zaman bekletilen fincanlar evdekilere göre yüzde yirmi daha fazla bakteriye maruz kaldıklarını ortaya çıkartmış.
Aynı uzman basın açıklamasında aynen şöyle demiş:
"Uzun süre masanızda bekleyen kahve veya çayı içmeyin. Grip gibi hastalıkların temel nedeni çevreden bu fincanlara bulaşan mikrop ve bakteriler."
Üstelik bir şey daha eklemem lâzım ki bu sıcak içecekler bekletilirlerse soğurlar ve hiçbir faydası kalmaz.
Aynı şeyleri bize büyüklerimiz de söylerlerdi sanki.
Zaten sonbahar geldi, hava iyiden iyiye serinlemeye başladı, geçen yılki gibi değil bu yıl.
Aman canlar, siz siz olun gribe falan yakalanmayın sakın.