Bu Blogda Ara

Sayfalar

21 Mart 2013

Kahve İç Ömrün Uzasın

İlkbahar gündönümünde böyle güzel bir haberi sizlerle paylaşmaktan onur duyarım.
Aslında bu haberi hangi türlü yazmalıyım diye düşünmüyor değilim. Çünkü haberin devamı çelişkiler yumağı.
Birincisi Türk Kahvesinin günümüze kadar dünyanın çeşitli yerlerinde yapılmış olan mevcud araştırmalarla desteklenen yararlarının Yunanistan'da da yapılan bir başka araştırmaya konu edilmesi ve yüzyıllardır birlikte yaşadığımız coğrafyada aklın yolunun her zaman olduğu gibi bir olması.
Yunanistan'a bağlı olan İkeria Adasında yaşayanlar sürekli Türk Kahvesi içiyorlar ve bu sayede uzun yaşam rekorları kırıyorlar.
 
 
Aslında hepimiz biliyoruz ki kahve yüzlerce değişik şekilde pişirilebilir.
Türk kahvesi soğuk suyla ve kısık ateşte sürekli karıştırılıp özümlendirerek ve yavaş yavaş kaynatılarak pişirilir. Böylece daha sağlıklı ve tadı paha biçilemez olan Türk Kahvesi kalp ve lenf damarlarının iç yüzeylerindeki hücreleri daha sağlıklı yapıp kalp hastalıkları riskini azaltıyor.


Hatta kahvenin faydaları saymakla bitmez. Tam bir diet içeceğidir, kilo falan aldırmaz. Ayrıca sabahları kahvaltı sonrası içilen bir fincan kahve insanı uyandırır. Zaten sabahleyin yenen yemeğin adına boşu boşuna "Kahvaltı" dememişler.


(Açılımı : Kahve + Alt = Kahvaltı)

Bir de Türk Kahvesinin meşhur bir "Fal Muhabbeti" vardır ki, onu burada anlatamam. Ayrıca falsız yapılan bir de muhabbeti apayrı bir sosyal ortam. Böylesini ne Twitter'de, ne Facebok'ta, ne Foursquare'de, ne de Blogger'de bulabilirsiniz.
Çünkü kahve insanla içilir ve bir başka hakiki insanın vereceği hazzı sanal ortam asla sağlayamaz.