Bu Blogda Ara

Sayfalar

27 Ocak 2013

Cep Gribi

Grip biliyorsunuz en kolay bulaşan bir hastalıktır, bulaştığı insana da rahat vermez, en az bir hafta yatak istirahati gerektirir.
Özellikle gribin en çok görüldüğü kışın bazı küçük ayrıntılara biraz daha dikkât etmek gerekir.
Hani hepimizin elinden düşürmediği ve önümüzdeki zamanlara bakarsak düşürmeyecekleri garanti olan ve adına telefon denilen ama işleyiş biçimi bilgisayar olan bazı alet-i şerifler var ya, işte onlardan bahsediyorum sizlere.


Efenim konumuza dönersek ve dühûl edersek geçmişte sabit telefonun ve bir zaman sonra bu telefonun ceplere sığan modelinin mucidi olan çok sefkilı (!) Amerika Birleşik Devletleri bir araştırma yapmış, büyüklerimizin bildiği bir şeyi yeniden gündeme getirip kendini kahraman saymak istemiş.
Araştırmanın konusuna göre cep telefonları grip virüsünün yayılmasına çok büyük katkıda bulunduğunu ortaya çıkarttı.
Bulaştırma hadisesi aynen şöyle gerçekleşiyor:
Herkesin tuttuğu kapı kolları otobüslerdeki tutacaklar çatal bıçak kaşık gibi malzemeleri mecburen de olsa tutuyoruz. Bunlardan da bu virüs elimize bulaşıyor ister istemez. Buraya kadar anlaşılmayacak bir şey yok değil mi?
Daha sonra bu kirli ellerimizle yukarıda açıklamasını yaptığım ve adına cep telefonu olarak özetleyebileceğim aleti de tutuyoruz. Bu virüs ekranda yazı yazarken ellerimizden ekrana bulaşıyor. Hani zurnanın zırtladığı nokta da burada.
Derken ne oluyor? Diyelim telefonumuz çalıyor ve biri arıyor. Aradı tabi hakkıdır.
Bu virüsler şimdi konuşma talebine cevap verince ekrandan ağzımıza giriyor ve ağzımızdan da vücudumuzun içine giriyor. Vücudumuzun içinde de gidecekleri yerleri hepsi çok ama çok iyi biliyorlar.


Araştırmayı yayınlayan Amerikalı uzmanlar gripten korunmak için bir yol daha öğretiyorlar bize gazeteye verdikleri beyanatta. Nasıl mı?
"Cep telefonlarınıza sürekli olarak temizleyin ve eller serbest özelliğini kullanın."