Bu Blogda Ara

Sayfalar

04 Mayıs 2017

Sosyâl Media Beğenileri Mutlu Etmiyor

Hayatımız sosyal medya olmuş. Artık Facebok'suz İnstegram'sız, Swarm'sız, Foursquare'siz, Zomato'suz, Yonja'sız, Hi5'siz, Linkedin'siz, Haysocial'sız veya 80630'suz ya da yukarıda adı geçen arkadaş bulma sitelerinin herhangi birisinden nasiplerini almamış olan insana insan gözüyle bakılmıyor.
Düşünün ki amerikan vizesi almak için bile bu kanallara üye olmanız ve vize talep ederken bu kanallara ait bağlantı adreslerinizi ve şifrelerinizi konsolosluğa vermeniz gerekmekte. Eğer sosyal medya kullanmıyorsanız amerikan vizesini alamıyorsunuz.

Ancak ben bugün size bu olayın bambaşka bir boyutunu kâğıda ve ekrana getireceğim.
Biliyorsunuz dünyada yaşayan bazı zat-ı az muhteremler iki günde bir İnstegram'larından daha önceleri yükledikleri resimlerden bazılarını gerekli gereksiz silerler.
İşte bu tip sürekli resim silen ve kendilerini tanıtacak ana resimlerini sürekli değiştirenler özgüven eksikliği taşıyan kişiler.
Bunu ben demiyorum bilim adamlarının araştırmaları söylüyor. Aslında araştırmaya konu olacak kadar sır değildi bu konu ancak ben bunu ne zaman haber alacağım diye düşünmeden edemiyordum açıkçası.
Aynı araştırmanın bir sonucu da çok beğenilmenin insanı mutlu etmediğini söylüyor ancak bu kişiden kişiye değişmekte olan göreceli bir duygu.

Darısı sosyal medyanızda bütün arkadaşlarınızın var olduğu profillere erişmeniz.
Amin.