Bu Blogda Ara

Sayfalar

20 Temmuz 2011

Sıcaklar

Bir kaç zamandır hava inanılmaz derecede sıcak.
Malum yaz mevsimindeyiz.
Fakat ne kadar buz gibi soğuk su içsem dahi serinleyemiyorum.
Sıcak su da içmeyi beceremiyorum, resmen idrar içmişim gibiye benziyor.
Sizce bunun çaresi var mı?
Yoksa kışa kadar beklemeli miyim?
Kışın da başka türlü, bu sefer de soğukla mücadele.
Anlaşıldı, ben havalarla yaptığım ve yapacağım savaşlardan hiç birisini kazanamayacam :-((
Çünkü her şey üstüme üstüme geliyor.
Bir şey değil, zaten beyin denen nesne-i şerif erimekte, iyice eriyecek diye de korkmuyor değilim.

19 Temmuz 2011

Fenerbahçe

Bugün Dünya Fenerbahçelilier Günü.
Ama nedense içimden kutlamak gelmiyor, gelemiyor.
Sebep malum, son zamanlarda sürekli konuşulan şike davası. Belki bu konuda hiç bir yazı yazmadım, ve sanırım çok önemli bir hadise olmadığı sürece de yazmayacağım. Bir süredir devam eden soruşturmanın bendeki açılımı göya Fenerbahçe'nin bu yıl eze eze kazandığı bu en anlamlı şampiyonluğa gölge düşürmek.
Hani gerçekten şike olsa bir şey demiyecem ama olay artıkım Fenerbahçe düşmanlığından çıktı, resmen Fenerbahçe nefreti çıkartıyor ortaya.
Tamam, suçlanıyor olabiliriz, ama suçluluğumuz kanıtlanmadı henüz.
Kaldı ki, bu şike dalgasına Trabzon ve Beşiktaş da dahil oldular, Galatasaray'ın da katılmayacağını hiç kimse garanti edemez. Bkz : 1993 ve 2006 sezonları ve o sezonların son haftalarında yaşananlar.
Eğer Fenerbahçe şikeciyse ve Türk Fotbolu gerçekten temizlenecekse biz Fenerbahçeliler olarak Bank Asya Ligine gitmemezlik etmeyiz, en azından Anadolu'nun ücra köşelerindeki nisbeten küçük takımlar bir Saraçoğlu Stadı görsünler, taraftar görsünler, hasılat görsünler. Türkiye Cumhuriyerinde hiç bir müsabaka herhangi bir Anadolu takımının Fenerbahçe ile oynayacağı müsabaka kadar rating toplamaz, bu zaten ilk günden beri bilinen bir gerçektir.
Fakat şike yapılmasın ve diğer herkese ibret olsun diye Fenerbahçe günah keçisi olarak seçildiyse ve amaçları Galatasaray'ın geçen yılki başarısızlığına kılıf uydurmaksa, 1993 ve 2006 yıllarında Galatasaray'ın yaptığı neydi?
Bilmeyenler için küçük bir hatırlatma, bu iki "Şaibeli sezon"da da başkanlık zamanında tek bir kötü laf dahi söyleyemeyeceğim "Adnan Polat" Futbol Şube Sorumlusuydu.
Kısacası, şike konusunda Fenerbahçe suçlu ise Galatasaray da suçlu, Beşiktaş da suçlu, hatta diğer takımların da bu işte parmakları var.
Çünkü, "İddaa" çıktı, mertlik bozuldu. İşin içine para denen nesne girince ve herkes de kesesini doldurması gerektiği için kaz gelecek yerden tavuk esirgenmedi, ve olaylar bugüne geldi.
Bugün ise ligi ne zaman başlatalım diye federasyon kafa patlatıyor.
Süper Kupa mücadelesi de bilinemeyen bir tarihe ertelendi zaten.

Sonuç olarak tek bir şey söyleyebilirim:
"Fenerbahçe'nin büyüklüğü ne şampiyonluk ne de kupa büyüklüğüdür. Bu büyüklüğün adı ancak AŞK olabilir, ki bu aşkın da tarifi yoktur."
Hep birlikte bu kötü lekeyi temizleyeceğiz ve bu kara günleri atlatacağız.
Herkes kendini büyük zanneder, ama FENERBAHÇE En Büyüktür, bu da böyle biline!

18 Temmuz 2011

Altımdaki Rekor Üstüme Çıktı

Bugün Altın Gerçekten Üstün Oldu

85.80

Tarhin en yüksek seviyesinde.
Yüksel bakalım nereye kadar yükseleceksin?
Her ne kadar ekomoni yazamıyorsam da ara sıra değdiriyorum ama galiba ekonomi yazarlıklarına geri dönücem gibi bir his doğdu içime kendimi sanki uçuyorum sanacağım :-))

Yalnızlığım sona erdi bugün, yine başladık çarşının pislikleriyle ağız kukusu çekmeye ... Hay ben böyle çarşının içine edeyim, ama büyük bir kap dolusu edeyim.
(Anladınız onu siz)

Bana şans dileyin ki şu çile günlerimi atlatayım en kısa zaman zarfında, artıkım nefretim en üst seviyelere ulaştı, yeter artık. Bağırmak istiyorum ama sesim duyulmuyor, ama elden başka ne gelir?